Thursday, February 24, 2011

(603)

Assalamualaikm...

dr petang td ak rase nk berblog, sekarang baru sempat..

klu tgok tajuk tu, ape la agaknyakan, akpun mesti xingat bil bc time tua2 nanti(jd nenek moden yg masih nk on9 berblog la konon)hik3~

korang ase ape??teka la sikit..tgok tu duk baca lg..malas na!!xpe la, ak gtau la..aceli nombor tu nombor follower adik ak sampai petang td..dan akulah yg jd follower no.603..apa punyer kakak la kan, jd follower adik yg ke 603??ish3~

ramai gk kan follower die..ak letak lah link blog die kat cni, mane tau korang berminat nk baca kan..pada ak entry die best2 untuk dibc..logik la die ada ramai follower..ni LINK ke blog adik ak yg ak kira comei la..(die ade lesung pipit, ak xdaa..uwaaa..tp ak tetap bersyukur dengan kurniaan Allah s.w.t, akpun cun pe..ahaks~)..tp xpe la, adik ak kan..

Hurrmmm..cerita sepanjang hari ni xdak la menarik, duk men dengan sampah sarap lg pg td(lab untuk waste managment) busuk tol..tetiba ak terpk, camne la pakcik2 yg keje duk angkut sampah tahan dengan bau busuk giler tu..jijik kot tgok sampah sarap yg kita duk buang hari2..tp paling xsenonoh, ak jumpa tuala wanita dalam plastic sampah tu(malu kot,da la budak laki yg separate same, duk pegang benda alah kotor tu..haih!!)..nk cakap teruk2 kan, xdak pekdah gak..buat perempuan kt luar sana, buangla kejadah babun anda tu dalam ladies bin!!kan pg jumpa bomoh kan, xpasai2 duk meroyan...

Buat pkcik2 yg keje pungut sampah tu, memang ak solute la, klu xdak orang2 cam mereka, sapa lah nk manage kita punya sampah(xdak diaorang, memang kotor la dunia ni)..kawan2 ak kat luar sana, jom la kita pakat recycle(sejak buat tesis sal recycle, ak xabis2 cakap sal recycle..baguskan ak???!!..hik2~walaupun ak masih xmula recycle)

Kat ukm, alam flora yg manage sampah sarap. 23hb mac ni ade majlis ulang tahun ukm dengan alam flora..ak sah2 terlibat same.(Tesis punyer pasai).korang tau ke alam flora tu ape?? ni laman sesawang die,korang bc sendiri na..(^^)V..selamat membaca!!

xdak pe da kot nk cter..len kali plak ak contem2!!berblog ni, time ade mood ja boleh contem2,klu ase malas baek xyah, kan mengarut ja taipnya..hohohoho!!!

klah, ak nk rehat jap, sambil msg sidia~_~

illaliqo'

p/s:esok nk p bli nset ma..insyaallah...alamak!!xmandi lg...

(8.32 pm)


No comments:

Post a Comment