Monday, March 1, 2010

Sekolah menengah Zainab(1)

Assalamualaikum..

Petang ni tiba2 ak teringat kat sekolah menengah ak dlu..aceli, ak sempat blaja di 2 buah sekolah menengah be4 ak masuk mrsm mase form 4..ak sekolah kat sekolah menengah kebangsan ayer lanas lebih kurang sebulan..then pg sekolah zainab(1)..ak ingat agi mase ak form 1 kat sek.men ayer lanas,ade senior yang kacau ak kat kelas..takut time tu,maklumlah paling kecik kat sek men..ble ak tau je ak dapat pg sek zainab (1)..ape agi..blah la dari sek men ayer lanas..ape x nyer,senior tu cyap gtau agi nk datang blik kelas ak len kali..ak xpk panjang da..setuju je g sekolah zainab(1)..kat sane puan je..hehehe..selamat ak ase..^^ agipun..sekolah zainab merupakan salah 1 sekolah elite..bdak2 yang dapat 4A n 5A je boleh masuk sana..tp,bg sape yang teror men hoki,3A da bleh masuk da..

Byak kenangan ak kat sane..ble da kat u sekarang bru la terasa rindu time sek2 dulu..ak ingat agi cikgu2 kat sek dlu slalu cakap"kamu semua ni memang cepat2 ase nk abis blaja,tgk la ble da keje nanti, da abis blaja,kamu mesti rindu nk blaja kat sekolah blik"..tp ak memang akui la ape cikgu cakap..emm..rindu nk g sekolah blik..sekolah zainab(1) memang bgus bg aku..the best badan pengawas,ak ase memang sekolah zainablah..byak2 sekolah ak pg..ak ase,sek zainab paling bgus die punyer badan pengawas..akpun salah seorng dari mereka..bes tul jd pengawas..memang xleh men2..btul2 siyes jalankan tugas..ase kita ade tanggungjawab pd sek..
kat cni..aku nk postkan lagu sekolah ak,ak slalu nyanyi dulu..lagu sekolah menengah zainab(1) memang best,lebih2 agi dengar time perlantikan pengawas..jeng3,ini dia:


Majulah Sekolah menengah zainab
Idaman puteri yang bangsawan
Pelbagai bangsa menjadi pelajarnya
Menimba ilmu pengetahuan

Kami akan terus belajar
Sampai berjaya
Untuk berbakti pada negara
Nusa dan bangsa

Dibawah pimpinan yang berdisiplin
Harmoni setiap lapisan
Rukun negara menjadi amalan
Membentuk pekerti yang mulia

Kami pohon kepada Tuhan
Cucuri rahmat
Kepada guru serta pelajar
Sekolah kami

citer sal sek men zainab ni,ak memang suka lgu sekolah..time perhimpunan memang bes..mestilah beskan,vokalis sume puan.da la dalam dewan tertutup..memang bergemalah..merdu seyh!!hik3~byak sangat memori kat dekolah zainab(1)..
em..klu citer sal ko-k..fuhh..memang bgus sek men zainab..memang btul2 ko-k..ak ase sume berjalan lancar..memang bdak2 zainab ni xpenah duk diam ujung minggu..ade je xtvt..i love it!!

Satu agi benda yang menarik kat sek men zainab pd ak ialah program penyayang..program tu ade ble musim raya hampir tiba.dalam program tu,student akan dapat kain free..yang paling menarik,kaen2 tu beri oleh student dan diberi kepada student..students yang berada akan dermakan kepada student yang memerlukan..memang mengeratkan silaturahim selain melahirkan rasa prihatin pada orang len...zainab(1) the best!!!^^
walaupun best,kita xboleh stay kat ctu je..kita mesti ade cita2...

kita mesti nk benda bru dalam hidup,same la ngan ak...ak n kawan2 bertekad nk kuar dari sek men zainab ble form 4..nak gak ase blaja kat mrsm..alhamdulillah..memang rezeki kami..kebanyakkan kawan2 aku,sume dapat msuk mrsm..ak ingat mase batch ak dlu,lebih kurang 50 orang yang kuar dari sek men zainab..sbb dapat masuk mrsm..epy btul time tu..cita2 dari form 1 nk merasa blaja kt mrsm tercapai..ramai btul yang dapat straight A's time tu..ak xdapat straight A pun..tp alhamdulillah,Allah xmensiakan usaha2 kita..

Klu nk cte pengalaman n kenangan..memang penat nk taip..suka dan duka byak ak lalui sepanjang blaja kat sekolah menengah zainab(1)..emm..len kali ak sambung agi..sekarang da penat menaip..hehehe

illalliqo'

p/s: ase nk g melawat sekolah menengah zainab(1)..(SEMENZA)

(7.17p.m)