Wednesday, August 17, 2011

ISO 9001:2008

Assalamualaikum....

Pagi2 da cuak bila sampai ofis..xsampai setengah jam sampai ofis, auditor untuk iso da sampai..ni la 1st time ak berhadapan dengan auditor ni..dulu time study xfokus ape lecturer ajar..sekarang ni ikut flow je la aku)..ak yg setahun jagung kat opis ni (1 bulan 18 hari) angguk2 je apa die cakap..as long as die xty ak apa2 xpe la..hehehe~(muka budget cool je depan auditor)..

Xsangka plak ak ISO ni sampai ke petang..ingatkan setengah hari siap la..ak ingatkan yg datang audit ni ramai,upanya sorang je...tunggu je la sampai petang ni..harap2 procedure smooth je..n xde masalah nk dapatkan ISO tu..amin ya Rabbal Alamin~

Hari ni xde keje la ak..lepak2 dengan tenet je cz project manager sibuk dengan auditor tu..hehe..lenggang kangkung la ak (tp boring sebenarnye xde keje) kerja...datang lah padaku..~
sekarang ni tunggu je la kerja aku..

p/s: layan lagu raya~

(11:11 a.m)


Wednesday, July 6, 2011

DuNia BaRueee~

Dearest blog…

Setelah sebulan ak bercuti sambil cari2 kerja, alhamdulillah,satu company ni tawarkan kerja sebagai QS( lepas ak g intebiu 10 Jun lalu). Aceli ak dapat dua interbiu..satu kat Kelantan n satu kat Subang Jaya..Ak punya la happy dapat kerja kat Kelantan tp tup2 tau gaji die nk bagi ak below 1 thousand. Ada ke patut..kerja xyah cakap la, banyak kot.da la xde sape2 kat opis ( branch die kat Jeli)..nk dijadikan cerita, pada hari yg sama ak dapat tawaran untuk berkerja kat company kt Subang..ak yg confius nk pg mana satu, discuss ngan family..da separuh hari berbincang nga family, ak nekad nk bekerja kat Subang Jaya( company yang ak kerja sekarang)..


Faktor2 ak pilih kerja kat cni cz sepanjang pencarian ak untuk dapatkan kerja, apply kat company ni paling senang dapat..cam smooth je..cari umah sewa pun senang..myb Allah da tentukan,ni la hala tuju ak,rezeki ak,takdir ak..tp ak bersyukur sangat dengan apa yg ak dapat sekarang. Kawan2 serumah pun baik2..padahal baru je kenal..28 Jun lalu ak masuk umah tu, sertai lg 8 org yg memang da stay kat ctu..baru je kenal, ase cam da bertahun2 kenal..syukran Ya Allah…ak harap inilah yg terbaik buat ak..kadang ada gak asa menyesal kerja kat cni..nk tau nape??cz ak apply untuk QS,tp dapat DC..waktu die cakap ak diterima berkerja, ak mati2 ingat dapat jawatan sebagai QS..hurm..tp bila pk balik, xpe la DC pun,cz gaji ak sama je ngan QS..agi pun orang kat opis ni semua baik2..apa pun ak try dulu..klu da asa memang xleh nk kerja, ak blah je la..tp wat masa sekarang ni, ak ase ok lg walaupun org2 kat cni memang workaholic..ak yg baru ni xde kerja..huhu..bosan dowh..sekarang ni ak wat part time,kat company akauntan (tambah income la katekan)..ok gak la..die bayar ak rm5 per hour..tu kate kak cti (kakak yg satu umah ngan ak)..bayaran yg sebenar xtau lg..cukup bulan baru dapat gaji..ak nk kumpul duit banyak2 ckit.nk belanja ma n abah ak time dieorang datang time ak konvo nanti..:)

cukup dulu stakat ni..len kali plak...

p/s:sakit gusi..gigi geraham nk tumbuh..huhu~ouchh3

illaliqo'

(3:54 p.m.)

Wednesday, May 18, 2011

Lagu kuciM

Dearie blog...

Da lame btul xberblog.ni la ayt ak selalutaip bila nk start merapu kat cni, mane xnyer, org berblog hari2, ak plak bila mood datang je...time hujan2 ni teringat plak ak kat lagu alarm sopey(classmate ak kat u)..hari tu ak tido kat bilik die,7 hari gak bermastautin kat bilik die..terima kasih sgt2 kat die cz bg ak tumpang..tesis punyer pasal,da abis exam n wat asiment pun still kene stay kat ukm ni lg..huhuhu...rasa da penat belajar,tp org kate, bila da keje nanti, kalot nk blaja plak..xtau la ak plak mcm mane,tgok la nanti camne..me myself donno..try speakim la konon..ahaks~

hujann lebat sgt td, nk layan cter pun kilat n guruh manjang,so tepon la si dia..agipn rindu..hohoho..ak pun ty la bf ak ape lagu alarm sopey tu,ak tersedar tido terus senyum bila 1st time dengar lgu tu..hihi..bf ak kate tu lagu kucim..kucim?? ak pun xtau, mintak bf ak crkan kt tenet yg bersepah dengan segala mcm benda tu..hehehe~

mesti korang terty2 lagu ape tu..persembahkan,lg kucim..tadaaaaa~

video
ni la lagu yg ak mksudkan tue..(^^)


Saat ni ak kat bilik 7A103, Kolej Ungku Omar dengan 2 orang lagu kawan ak yg tengah nyenyak tido..ujan beb,layan tido jap..hihi~lepas seminggu ak bermastautin kat bilik sopey, ingat nk g la cr bilik sendiri, tup2 kolej UO ni xamik student yg nk sewa untuk 3 hari..terpaksalah ak tumpang bilik syu n jiha(alamak, da tau la sape kawan ak yang tido..:P) td kami same2 layan citer korea..MY PRINCESS..best gak citer tu,dr pagi td ak layan,sampai 5.15 be4 kilat sabung menyabung..almaklumlah, xde keje,tgh tunggu tesis siap dijilid je katekan(siot riak ak ni..:P)apa2 pun ak harap xde masalah da ngan tesis tu..ak kene submit by this week(Jumaat,20 Mei 2011)..siap je hantar tesis, ak nk chow dulu, balik kelantan,then keje..tp mesti ak rindu kat kawan2 ak kat universiti ni..tp apa bley buat, ni la hidup..ak perjalanan yg masih jauh ak nk kene tempuh,sama la ngan kawan2 ak..

ak ngah cbuk2 nk keje, ramai plak yg ak tau kawan ak da kawin, nk kawen,mcm2 lg la...ak je xsampai seru lg..sob3~

hurm..cukup la dulu setakat ni, bila mood berblog datang lg, ak sambung..hihi~
chowwww!!
oppsss!!
assalamualaikum~
illalliqo'

p/s: solat2!!!!
(6.35 pm)








Sunday, February 27, 2011

DaiRy..

Assalamualaikum...

Syukur pada Allah s.w.t..dapat lg ak bangun pagi ni, hirup oksigen dan segala mcm gas lg milik Dia yang Maha Kaya...hari ni memang ak nanti2 kan, bukan sbb meeting yg ak nk kene attend petang ni ye, sbb hr ni ak leh balik kg...yea2 balik kg!!!kau ada??hihi..

Pagi2 yg agak membosankan(sbb da siap asimen privatisation tu..ececehh) ni ak duk dengar lg rancak2 ckit bru la xtdo..hehehe..opsss!!!barang xpacking lg,haih ak ni..hurm, xsabar betul nk balik umah, ma n abah mesti tertunggu2 ak sbb kali ni ak wat balik nset n detox untuk parent tercinta ak...

Alkisah yg ak duk pening2 ritu nk bli nset mane untuk ma ak da settle..jumaat lepas ak pg kajang sorang2, ak bli nset nokia c1-01(memang ni 1st choice ak)..xmenyesal ak bli, memang best guna nset ni, sesuai dengan ibunda tercinta ak.. aceli nset tu xde la canggih, aku dapat
rm 210 je, kawan ak plak bli rm300..jauh gler beza..myb ak punya AP,tp ape bezanya, nset AP pun dapat warranty setahun..same je..sabar ek ma, i'm coming home..;>

Pagi nk ak xplan ape2 lg, myb packing barang je..semalam punya la kebulur ak tido, tp diet punyer pasal, ak tahan xmakan..eh, tp jangan salah paham, ak makan gak 2 keping roti canai n roti sosej semalam..myb sebb penat pg driving kelas..hohoho..haaa,yg menarik ak g driving kelas semalam, ak ade kenal sorg mamat ni, mcm zizan nin tu, boleh tahn la, mati2 ak ingat budak, rupanya same age..hat mamat tui mak aih, cepat touching tol...die duk cter sal awek die kat ak,bertuah awek die dapat laki cam mamat tu..mesti romantik abis..duk pong pang pong pang cter2 ngan mamat tu, perkenalan kami putus kat ctu je..tp xtau la klu jumpa lg lepas ni..(Allah yang menentukan)

Em..ni je la kot dulu ak contem2..xde pe yg menarik selain duit pt ak da nk abis sbb attend driving class..huhuhu

k lah, ade mase, ade cter menarik, mesti ak taip kat cni...
daaa...

illaliqo'

p/s: tetiba rasa kebulur menular...

(8.32 a.m)


Thursday, February 24, 2011

(603)

Assalamualaikm...

dr petang td ak rase nk berblog, sekarang baru sempat..

klu tgok tajuk tu, ape la agaknyakan, akpun mesti xingat bil bc time tua2 nanti(jd nenek moden yg masih nk on9 berblog la konon)hik3~

korang ase ape??teka la sikit..tgok tu duk baca lg..malas na!!xpe la, ak gtau la..aceli nombor tu nombor follower adik ak sampai petang td..dan akulah yg jd follower no.603..apa punyer kakak la kan, jd follower adik yg ke 603??ish3~

ramai gk kan follower die..ak letak lah link blog die kat cni, mane tau korang berminat nk baca kan..pada ak entry die best2 untuk dibc..logik la die ada ramai follower..ni LINK ke blog adik ak yg ak kira comei la..(die ade lesung pipit, ak xdaa..uwaaa..tp ak tetap bersyukur dengan kurniaan Allah s.w.t, akpun cun pe..ahaks~)..tp xpe la, adik ak kan..

Hurrmmm..cerita sepanjang hari ni xdak la menarik, duk men dengan sampah sarap lg pg td(lab untuk waste managment) busuk tol..tetiba ak terpk, camne la pakcik2 yg keje duk angkut sampah tahan dengan bau busuk giler tu..jijik kot tgok sampah sarap yg kita duk buang hari2..tp paling xsenonoh, ak jumpa tuala wanita dalam plastic sampah tu(malu kot,da la budak laki yg separate same, duk pegang benda alah kotor tu..haih!!)..nk cakap teruk2 kan, xdak pekdah gak..buat perempuan kt luar sana, buangla kejadah babun anda tu dalam ladies bin!!kan pg jumpa bomoh kan, xpasai2 duk meroyan...

Buat pkcik2 yg keje pungut sampah tu, memang ak solute la, klu xdak orang2 cam mereka, sapa lah nk manage kita punya sampah(xdak diaorang, memang kotor la dunia ni)..kawan2 ak kat luar sana, jom la kita pakat recycle(sejak buat tesis sal recycle, ak xabis2 cakap sal recycle..baguskan ak???!!..hik2~walaupun ak masih xmula recycle)

Kat ukm, alam flora yg manage sampah sarap. 23hb mac ni ade majlis ulang tahun ukm dengan alam flora..ak sah2 terlibat same.(Tesis punyer pasai).korang tau ke alam flora tu ape?? ni laman sesawang die,korang bc sendiri na..(^^)V..selamat membaca!!

xdak pe da kot nk cter..len kali plak ak contem2!!berblog ni, time ade mood ja boleh contem2,klu ase malas baek xyah, kan mengarut ja taipnya..hohohoho!!!

klah, ak nk rehat jap, sambil msg sidia~_~

illaliqo'

p/s:esok nk p bli nset ma..insyaallah...alamak!!xmandi lg...

(8.32 pm)


Wednesday, February 23, 2011

Ana Dr ARAB lah!!Anta??!!




Dearest blog..

Petang ni rase lesu ja..xbermaya,tido je manjang,myb sbb penat seperate sampah pg td,bau punyer la busuk..tp sabar je la,namapun
engineer civil n environment..xde amali seperate sampah mane best..hehehe~mungkin gak penat sbb semalam berkejar kejaran ngan dyanah kat pasar malam bangi, dinner punyer pasal..malam semalam nk g dinner, petang semalam cari tudung..itu lah kami!!hehehe..

alkisahnya bes gak la dinner semalam..tema hikayat 1001
malam..apa lagi,jadi mak arab la kami..hehehe..berjubah gtu..cun melecun kawan2 ak semalam..ak plak naseb baek la ada sponser, klu x malu gak..boleh kate sume orang la pkai jubah..mesti nk tgok kan selemah lembut manakah kami brjubah
...jeng3~
Tadaaaaaa!!!!



ni aku letak lagi beberapa pic yg sempat ak snap..(^^)

Ni la clasmate2 ak..yg berdiri baju color biru tu, mehvish..classmate ak dr mauritius..menang quenn of the night tuuu~baju dia ala2 marjina dalam crita ALI BABA ..hik~congrate mehvish!!bangga gak queen dr kelas ak..xpe la bukan aku punnn kan!!!

ini je la dulu crita ak..nk g bli dinner plak...

p/s: 2 hari wat post ni..delay sbb ak kuar bli tiket ngan syu(rumate)

illaliqo'

(5.59 pm)


Saturday, February 19, 2011

Mau Mane satu yer??!!


Hari ni ase nk contem2, walaupun ak sebenarnye patut bersiap2 nk g makan ngan kawan2(Zatul, dyanah n syu..ni la geng2 ak kat zaba)

da sepetang ak duk search tenet cr nset nokia..aceli nk bli kat
bonda tercinta, ritu nset die kene curu, lesap nset, duit n yg paling penting, ic..kad2 len duk ade je dalam purse die..cian ma ak..sob3~minggu depan aku balik umah, so nk blikan siap2 nset kat ma ak selain wat balik detox untuk ma n abh guna( harap2 leh la kurang sakit tumit ayahanda tercinta)

budget ak ckit je nk bli nset tu,dalam rm250 je..tu nk kene cari dulu nset pe yg boleh bli ngan budget byak tu..ak da listkan beberapa nset..dan calon2nya adalah...

Tadaaaa......

Nokia c1-01..ak ase paling berminat nk bli yg ni..



Ni nokia 2220 slide...

nokia 2690..ni la rupa die..

Alamak..abg n kak izah nk datang plak, bg jubah..kesian depa..huhuhu..ak kena bersiap n tunggu depa datang...ni je la dulu, nanti ak update len kali plak...

daaa...

illaliqo'

p/s: baru lepas elok ngn sidia...



Wednesday, February 16, 2011

KERINDUAN + CHOCOLATE


Assalamualaikum....

Da berabad ak xtulis kat blog ni, lepas tgok blog kawan,ase rindu plak kat blog ak ni..tahun baru, citer pun baru..tp bab diet, masih
diteru
skan..hehe..ak pun xtau la nape bab berat b
adan ni memang mengha
ntui lah..tp setakat menghantui la, berat camtu gak la..xde berubahnya..

dulu time LI bukan men semangat ak ni, sekarang ni apa yg ade depan mata ak telan..adeeeiii..sampai bila la bru bleh kurus..

Asyik citer sal berat badan je, bosan la plak..baik ak t
ulis cter len plak, nanti xde la boring ak nk baca time tua2 nanti..korang pun(ya
ng mana terbaca blog ak ni la)..heh
ehe

Tahun 2011 ni antara tahun yg ak nanti2kan..nk tau nape??teka la ckit..hehehe..aceli ak xsabar nk abis blaja..ak nk keje,nk ada saving sendiri, pastu nk kene bayar hutang PTPTN yg berlambak tu..hadooiiiii...insyaallah, akhir bulan 5 ni, tamat la pengajian ak kat UKM ni..moga Allah mempermudahkan segala urusan ak selama ak kat cni untuk menyiapkan tesis yg tertunggak lama tu..amin~

Aceli ak baru balik dr talk kat fak tadi..dr. Kohei
Watanabe bg talk..tajuk die WASTE COMPOSITION ANALYSIS WITH A FOCUS ON 3R. Ak xdapat tangkap sgt ape benda die cakap,maklumlah english jepun ni xmacam slang kita kt Mesia ni..tp ada gak la ak ty soklan td..budget paid attention la..hahaha...

Balik dr fak, member ajak ak g
kilang coklat..Beryl's.
ak yg nk beli coklat sekali setahun ni pun susah, tiba2 ase nk ikutkan..n
k lepak punye pasal..hihihi..ak beli gak la coklat, alang2 pgi, kena la rase..memang sedap wo coklat die..kawan2 ak beli Tiramisu, ak plak bli yg campur2..nk rase dulu kan..thanks la kat Lala, Sopey n Miza yg sudi bawak aku same2 bli coklat..nanti leh ak ajak kawan2 ak yg len pg sane gak..hehe..Memang s
emua coklat yg kawan2 ak beli sedap, tp ak paling suka yg sopey, sedap..memang boleh ubah feel ak..tu yg ase nk menaip rajin semacam je ni..ak pun nk bli yg tu gak la nanti pgi sane lg...yg sopey bg ak tu, klu xclap, name die 'TIRAMISU MILK CHOCOLATE'..diaorang kate yg ade almond lg sedap..kecur
liur tol citer sal coklat ni..


Ni nk bg korang tgok coklat mane yg ak dok cter tue..haaa...ni la die..ha..ini2..ini..da la baca, tgok bawah ni..haih, korang ni...

Ni la tiramisu yang sopey beli...
Ni ak punya..nk trykan, beli lah yg campur2..hehe..tp dapat makan gak yg len sbb kawan2 ak memang pemurah..sayam korang..


Yang ni MIZA salah satu miza punya choice..sedap tau..pahit2 manis gtu..

Em.malam ni ak ade talk lg..Dr Kohei gak, tp talk sal 'SUSTAINABILITY IN UNIVRSITIES'..ak pg ngn lala n budak2 ko-k..memang bgus budak2 ko-k yg ak handle..suka bkerjasama ngan diaorang..Lala datang amik ak kul 8.20 malam nanti..

Setakat ni, tu dulu kot ak nk cter, len kali plak sambung..xtau nk cter ape da..

p/s: ak da start jual detox...detox2!!!!murah2!!!

illaliqo'

(5.56 pm)