Wednesday, June 30, 2010

rEmPit!!!


jkr...

rini pg2 agi ak g jkr ngan yu..merempit ngan moto member office , kak dyana..da lama xnek moto, kekok gak ase,ritu pun nek skuter, ni plak nek kriss..ak g jkr nk settle sal diesel.xabis2 kes diesel..tp alhamdulillah..hari ni da setle..da berminggu2 member ak wat calculation sal diesel...rini baru pn.rokhaya terima..
tp sbb die gak la ak hampir kene langgar otw pg jkr td..cilakat punya kereta, xnampak ke ak nk masuk jalan tu..memang nyaris la td...

btw, happy gak la da settle sal kelim duit diesel tu..^^

rini gak member ak yang wat praktikal kat cni datang ofis(dieorang kene duk kat site be4 ni).diaorang da last day kat cni..termasuk ak, 9 orang wat praktikal kat cni..tp sekarang ni tinggal 4 orang je lagi..
ak ngan yu la paling lama n paling awal masuk cni..huhuhu..tp yang besnye, ak ade can la nk berbuka puasa ngan family nanti bulan ramadhan yang bakal tiba xlama lg..(^^)

kak nor, housemate ak, merangkap pekerja kat ofis ni pun da kuar rini..cz da nk masuk sem baru kat uitm..bertuah die, cuti sem leh kumpul duit..rezeki die..ade lah rezeki ak kat mana2..Allah Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani..amin~

Ya Allah..permurahkan rezeki ku dan keluargaku...

xbyak nk story ari ni..


illaliqo'

p/s:hidup mesti diteruskan..nk layan lagu arab..Nanci Ajram..zassss!!

Monday, June 28, 2010

pErmata yAng diCari


Alhamdulillah...

Pagi nan indah..mood ak ase elok je pg ni walaupun bgun lambat..da tu mengumpat plak kat clasmate aku..xpuas ati die nk majuk2,apa kes??

Apapun syukur, pg ni dapat ak hirup lg udara milik Allah yang Maha Kuasa..Teringat plak abah cakap ritu.."orang yang meninggal tu, memang da xde da rezeki die di muka bumi Allah ni"..

Hari ni title blog ak "permata yang di cari"..sound good..aceli tu tajuk lagu dari kumpulan dehearty(kumpulan nasyeed la awak)..terawang- awangan ak layan lagu ni,xcaya?try la layan gak..
blog yang xpaham apa benda ak cakap kadang ase bgus gak..ak bebel apapun bukan pahampun...

lagu ni bg maksud yang mendalam pada ak..alangkah indah hidup ni klu pasangan hidup kita ni kita pilih ikut cra yang dituntut oleh agama..segalanya jadi mudah..moga lelaki pilihan ak tu mampu membimbing ak kearah yang diredhai Allah s.w.t..aminn~

Teringat gak nasihat abg aku ritu.."mcam ane kita nk pasangan kita, kita kene mcam tu dulu"..emm, perempuan yang jahat mcm manepun, klu ty nk suami yang macam ane, mesti nk berpegang pada agama(solat xtinggal la salah satunye)konon nk bimbing ble da kawen nanti, tp perangai cam hape ntah..ish3~

Berbalik pada nchat abg ak, ak stuju..pada apa yang ak perasan macam tu la..apa yang kita dapat tu memang da seswai ngan kita..xdinafikan, ade orang baek dapat laki cam setan, 2 Allah nk uji kita, tp kita kene ingat, beban yang Allah bg tu, Allah tau hambaNya mampu hadapi,jd kita janganlah nk putus ase ngan apa yang kita ade...emm..sekarang ni pun ak pegang ngan kata2 abg ak..ak nk bakal suami ak tu xtinggal solat, ak pun xley tinggal solat..ak nk bakal suami ak tu bertimbang rasa, akpun kene bertimbang rase..dan ak nk family pasangan ak bley terima family ak, jadi, akpun kene macam tu...

ngah layan2 tenet, ak terjumpa plak ayat2 ni..dr blog orang len..siince menarik pada ak, ak amik gak la wat tatapan ak len kali..hehe..

Hiduplah sesuka hatimu,
nescaya kamu pasti mati,
Cintailah sesiapa yang kamu senangi,
Sesungguhnya kamu akan berpisah dengannya,
lakukan apa sahaja yang kamu kehendaki,
Sesungguhnya kamu akan memperoleh balasannya...


banyak plak bersyarah..hehe..
time terlintas kat minda ak ni, baek ak tulis..at least ble da baca nanti, ak ingat blik..

klah..cukup lah dulu..daa..

Salam..

Illaliqo'

p/s:nk tgk member cari resepi untuk wat sambal sotong..hehehe^^

Wednesday, June 23, 2010

Cinta Oh Cinta..

sekian lama xberblog, rini ase nk mengarang plak..ape lg..bek la ak lepas isi ati ak kat blog yang xpaham ape2 ni..paling tidak terluah lah perasaan aku...

semalam ak ase macam bermimpi..nk break up..tp,nampaknye jodoh masih menyebelahi aku..dapat gak setlekan prob petang semalam ngan sidia..remuk redam ase ati ak klulah msg yang ak tgk tu memang msg die..kuciwa tahap gaban lah aku..

tp,disebabkan ak gaduh, xpasal2 sidia buang nset..hai..sidia ak ni memang plik ckit,kot ye pun nk marah kat ak,janganlah nset tu jd mangsa..ak memang sayang die la..tp,skali lg ak dapat tgk ade msg mcm tu kat nset die,xde maaf bgmu,,bglah apepun alasan..sory...i da penat nk sedih..

dengan adenye kawan2 kat cc ak,familt tercinta,ak dapat harungi sume tu..tp..jangan la tanpa sbb tinggalkan aku..bleh sakit jiwa klu break up xde sbb..

emm...sekarang ni da nk masuk 2 bulan ak kat kms ni..biasalah..lumrah kehidupan.."xsemua orang suka semua orang"ape benda ntah ak taip ni..hehehe..
kat cni,ak cam anak tiri..biasalah..praktikal 1 opis dengan member..moral yang ak dapat, jangan wat praktikal 1 tempat ngan member..klu bleh,plih tempat laen2..duk seumah ok jer..kangan opis pun same..

em..orang susah cam ak,selamu je ase terhutang budi..bila da ase terutang budi ni pun susah..nak membantah,nk bg komen, nk menjawab..sume ase kekok..pastu mula lah ase rendah diri..moral ak dapat..jangan banyak sangat terhutang budi ngan orang sekeliling..klu bleh wat sesuatu tu sendiri..do it by yourself..GAMBATE!!!

kat opis ni, sume orang nampak ak ni mcm ank tiri,sape xsedih klu orang pun pasan...lebih2 agi orang jabatan len..em...xpe la,selalu ingatkan diri mesti ade hikmah atas ape yg berlaku..

em..klah..member yang bertugaspun da sampai..ak nk blah dlu lah..chow...
nampak sangat guna pc orang berblog..hehehe

k..illaliqo'

salam

p/s: nk g layan lagu hindi..hehehe
(3.00 pm)