Friday, April 11, 2014

One Year 16 Days

December 6, 2012..lamanya xmenulis kat cni…mcm2 dah berlaku dalam tempoh ni..ak pun dah selamat bergelar isteri kepada tunangku..Muhd Atiqi Munzir Che Razman.

Pertamanya ak bersyukur sgt kehadrat ilahi kerana memakbulkan doa ak untuk bersuamikan jejaka pilihan hatiku sendiri.Alhamdulillah. Kebahagiaan yg ak rasa biarlah kami je yang merasa.Sesungguhnya indah sunnahmu ya Rasulullah.

Berbekalkan kasih saying, restu kedua ibubapa..sampai hari ni kasih sgt terhadap suami makin bertambah. ..bertambah tambah..hehehe..

Terima Kasih suamiku kerana telah memilih ak sebagai isterimu..

Gambar tunang dah ada.ni ak selitkan sekeping dua gambar hari bahagia kami…Pada 25 Mac 2013, Pukul 1:00 ptg, ak selamat bergelar isteri..alhamdulillah, penantian selama ni dah berakhir..Penentuan Jodoh tu milik Allah..Tp dalam nk feeling2 touching time nk akad nikah, ustaz yg nikahkan kami, Ustaz Na, tersasul plak..boley dia pulak yang cakap aku terima nikahnya…hahaha..semua orang tergelak..cancel ak nk feeling2.kelakar tol ustaz tu..







Adik ak ni suka berblog..dia pun ada update ak punya wedding photo..ni pun yg ada watermark LZ ak amik dari dia..hehehe..korang freesinggahlah blog 
dia, best..bley jamin lah..hehehe..ni link ke blog dia.. http://www.arepnakbebel.com/2014/03/random-update-clutch-for-guy.html

Ni plak gambar parents in law n parent ak..




Alkisah tajuk tu mcm tu korang mesti dah boley teka kan, actually dah setahun 16 hari ak kahwin.maknanya, dah lepas anniversary pertama kami sebagai suami isteri..cepat masa berlalu.Pejam celik, pejam celik..dah lebih setahun usia rumahtangga kami. Tp rasa macam baru sebulan kami disatukan...moga Allah kekalkan rasa kasih dan sayang antara kami sampai ke Jannah hendaknya..amin…

Anniversary….sebut je mesti kita nk jadikan ia specialkan??nk plak 1st anniversary..tp ak ni bukan jenis yang kreatif sgt, jadi ak plan nk buat something untuk hubby ak. Nk tau ape? Next entry lah ak share..hik3..

On our anniversary day, my hubby xbeli apa2 pun cz dia xtau nk bg apa. Xpelah suamiku,cukuplah sama2 celebrate ak dah happy..Aku ada belikan kek untuk kami. Kami celebrate sederhana je, cukup makan sama2 kek kat rumah..Time bercinta kami xpernah celebrate anniversary couple. Cukup wish je..Bila dah kawin baru nk bersama2, dia punya feeling tu lebih ckit..tambah plak celebrate dengan kekasih halal..hehehe..


Nk citer benda yg dah berlaku dalam tempoh ni mmg xtercerita la kan..huhu..next entry plak ak citer..k..dah penat menaip,dah la kat tempat keje..astagfirulahalazim..huhu..

Klah..assalamualaikum…doakan kebahagiaan kami..

2.45 ptg

Thursday, December 6, 2012

Superior Edge n Tunang...

Dear dear,

hari ni da hampir 2 bulan ak kat superior edge ni..saja nk coret ckit kat cni buat tatapan sendiri untuk masa depan..alhamdulillah,smpai hr ni, mmg ak selesa keje kat cni even bukan btul2 bidang yg ak belajar cz ak percaya, apa yang berlaku adalah ketetapanNya dan sudat tercatat disinilah datangnya rezeki ak..

Sepanjang tahun ni macam2 berlaku..tp ak gembira sangat cz Atiqi (My Love) dah masuk meminag n kami telah selamat ditunangkan dihadapan keluarga tercinta pada 23/8/2012..kami bercadang dalam 6 bulan dari tarikh tu kami akn melangkah lebih maju..kami nk melangsungkan perkahwinan..bila dipkkan balik, da 6 tahun ak berpacaran dengan tunangku..xsangka dia begitu tabah, sabar dengan perangai ak..tu membuatkan ak tertarik n bertekad bersuamikan dia..dia terbaek dimataku..

Disini ak letak gambar kami masa hari kejadian..hehe~



Sekarang da 3 bulan lebih ak berstatus tunangan orang, tp sampai sekarang persiapan xdibuat..minggu ni tunang sibuk..ak plan next week nk g beli barang2 hantaran kami..moga Allah mempermudahkan segala..ak da xnk bercinta lg..biarlah kami disatukan dan menjadi halal untuk satu sama lain..

Malam ni ak akn bertolak balik ke kg halaman..ma n abah datang KL untuk majlis konvo adik untuk kali ke 2 di UITM 5hb 12 2012..semoga perjalanan kali selamat..amin..

Pg ni kat ofis mcm xde apa sgt keje..bos pun belum masuk..apa2 pun, ak nk continue buat progress claim untuk Projek Kem Askar..

Setakat ni dulu coretan kali ni..

Daaa...

Assalamualaikum..


Wednesday, August 17, 2011

ISO 9001:2008

Assalamualaikum....

Pagi2 da cuak bila sampai ofis..xsampai setengah jam sampai ofis, auditor untuk iso da sampai..ni la 1st time ak berhadapan dengan auditor ni..dulu time study xfokus ape lecturer ajar..sekarang ni ikut flow je la aku)..ak yg setahun jagung kat opis ni (1 bulan 18 hari) angguk2 je apa die cakap..as long as die xty ak apa2 xpe la..hehehe~(muka budget cool je depan auditor)..

Xsangka plak ak ISO ni sampai ke petang..ingatkan setengah hari siap la..ak ingatkan yg datang audit ni ramai,upanya sorang je...tunggu je la sampai petang ni..harap2 procedure smooth je..n xde masalah nk dapatkan ISO tu..amin ya Rabbal Alamin~

Hari ni xde keje la ak..lepak2 dengan tenet je cz project manager sibuk dengan auditor tu..hehe..lenggang kangkung la ak (tp boring sebenarnye xde keje) kerja...datang lah padaku..~
sekarang ni tunggu je la kerja aku..

p/s: layan lagu raya~

(11:11 a.m)


Wednesday, July 6, 2011

DuNia BaRueee~

Dearest blog…

Setelah sebulan ak bercuti sambil cari2 kerja, alhamdulillah,satu company ni tawarkan kerja sebagai QS( lepas ak g intebiu 10 Jun lalu). Aceli ak dapat dua interbiu..satu kat Kelantan n satu kat Subang Jaya..Ak punya la happy dapat kerja kat Kelantan tp tup2 tau gaji die nk bagi ak below 1 thousand. Ada ke patut..kerja xyah cakap la, banyak kot.da la xde sape2 kat opis ( branch die kat Jeli)..nk dijadikan cerita, pada hari yg sama ak dapat tawaran untuk berkerja kat company kt Subang..ak yg confius nk pg mana satu, discuss ngan family..da separuh hari berbincang nga family, ak nekad nk bekerja kat Subang Jaya( company yang ak kerja sekarang)..


Faktor2 ak pilih kerja kat cni cz sepanjang pencarian ak untuk dapatkan kerja, apply kat company ni paling senang dapat..cam smooth je..cari umah sewa pun senang..myb Allah da tentukan,ni la hala tuju ak,rezeki ak,takdir ak..tp ak bersyukur sangat dengan apa yg ak dapat sekarang. Kawan2 serumah pun baik2..padahal baru je kenal..28 Jun lalu ak masuk umah tu, sertai lg 8 org yg memang da stay kat ctu..baru je kenal, ase cam da bertahun2 kenal..syukran Ya Allah…ak harap inilah yg terbaik buat ak..kadang ada gak asa menyesal kerja kat cni..nk tau nape??cz ak apply untuk QS,tp dapat DC..waktu die cakap ak diterima berkerja, ak mati2 ingat dapat jawatan sebagai QS..hurm..tp bila pk balik, xpe la DC pun,cz gaji ak sama je ngan QS..agi pun orang kat opis ni semua baik2..apa pun ak try dulu..klu da asa memang xleh nk kerja, ak blah je la..tp wat masa sekarang ni, ak ase ok lg walaupun org2 kat cni memang workaholic..ak yg baru ni xde kerja..huhu..bosan dowh..sekarang ni ak wat part time,kat company akauntan (tambah income la katekan)..ok gak la..die bayar ak rm5 per hour..tu kate kak cti (kakak yg satu umah ngan ak)..bayaran yg sebenar xtau lg..cukup bulan baru dapat gaji..ak nk kumpul duit banyak2 ckit.nk belanja ma n abah ak time dieorang datang time ak konvo nanti..:)

cukup dulu stakat ni..len kali plak...

p/s:sakit gusi..gigi geraham nk tumbuh..huhu~ouchh3

illaliqo'

(3:54 p.m.)

Wednesday, May 18, 2011

Lagu kuciM

Dearie blog...

Da lame btul xberblog.ni la ayt ak selalutaip bila nk start merapu kat cni, mane xnyer, org berblog hari2, ak plak bila mood datang je...time hujan2 ni teringat plak ak kat lagu alarm sopey(classmate ak kat u)..hari tu ak tido kat bilik die,7 hari gak bermastautin kat bilik die..terima kasih sgt2 kat die cz bg ak tumpang..tesis punyer pasal,da abis exam n wat asiment pun still kene stay kat ukm ni lg..huhuhu...rasa da penat belajar,tp org kate, bila da keje nanti, kalot nk blaja plak..xtau la ak plak mcm mane,tgok la nanti camne..me myself donno..try speakim la konon..ahaks~

hujann lebat sgt td, nk layan cter pun kilat n guruh manjang,so tepon la si dia..agipn rindu..hohoho..ak pun ty la bf ak ape lagu alarm sopey tu,ak tersedar tido terus senyum bila 1st time dengar lgu tu..hihi..bf ak kate tu lagu kucim..kucim?? ak pun xtau, mintak bf ak crkan kt tenet yg bersepah dengan segala mcm benda tu..hehehe~

mesti korang terty2 lagu ape tu..persembahkan,lg kucim..tadaaaaa~

video
ni la lagu yg ak mksudkan tue..(^^)


Saat ni ak kat bilik 7A103, Kolej Ungku Omar dengan 2 orang lagu kawan ak yg tengah nyenyak tido..ujan beb,layan tido jap..hihi~lepas seminggu ak bermastautin kat bilik sopey, ingat nk g la cr bilik sendiri, tup2 kolej UO ni xamik student yg nk sewa untuk 3 hari..terpaksalah ak tumpang bilik syu n jiha(alamak, da tau la sape kawan ak yang tido..:P) td kami same2 layan citer korea..MY PRINCESS..best gak citer tu,dr pagi td ak layan,sampai 5.15 be4 kilat sabung menyabung..almaklumlah, xde keje,tgh tunggu tesis siap dijilid je katekan(siot riak ak ni..:P)apa2 pun ak harap xde masalah da ngan tesis tu..ak kene submit by this week(Jumaat,20 Mei 2011)..siap je hantar tesis, ak nk chow dulu, balik kelantan,then keje..tp mesti ak rindu kat kawan2 ak kat universiti ni..tp apa bley buat, ni la hidup..ak perjalanan yg masih jauh ak nk kene tempuh,sama la ngan kawan2 ak..

ak ngah cbuk2 nk keje, ramai plak yg ak tau kawan ak da kawin, nk kawen,mcm2 lg la...ak je xsampai seru lg..sob3~

hurm..cukup la dulu setakat ni, bila mood berblog datang lg, ak sambung..hihi~
chowwww!!
oppsss!!
assalamualaikum~
illalliqo'

p/s: solat2!!!!
(6.35 pm)








Sunday, February 27, 2011

DaiRy..

Assalamualaikum...

Syukur pada Allah s.w.t..dapat lg ak bangun pagi ni, hirup oksigen dan segala mcm gas lg milik Dia yang Maha Kaya...hari ni memang ak nanti2 kan, bukan sbb meeting yg ak nk kene attend petang ni ye, sbb hr ni ak leh balik kg...yea2 balik kg!!!kau ada??hihi..

Pagi2 yg agak membosankan(sbb da siap asimen privatisation tu..ececehh) ni ak duk dengar lg rancak2 ckit bru la xtdo..hehehe..opsss!!!barang xpacking lg,haih ak ni..hurm, xsabar betul nk balik umah, ma n abah mesti tertunggu2 ak sbb kali ni ak wat balik nset n detox untuk parent tercinta ak...

Alkisah yg ak duk pening2 ritu nk bli nset mane untuk ma ak da settle..jumaat lepas ak pg kajang sorang2, ak bli nset nokia c1-01(memang ni 1st choice ak)..xmenyesal ak bli, memang best guna nset ni, sesuai dengan ibunda tercinta ak.. aceli nset tu xde la canggih, aku dapat
rm 210 je, kawan ak plak bli rm300..jauh gler beza..myb ak punya AP,tp ape bezanya, nset AP pun dapat warranty setahun..same je..sabar ek ma, i'm coming home..;>

Pagi nk ak xplan ape2 lg, myb packing barang je..semalam punya la kebulur ak tido, tp diet punyer pasal, ak tahan xmakan..eh, tp jangan salah paham, ak makan gak 2 keping roti canai n roti sosej semalam..myb sebb penat pg driving kelas..hohoho..haaa,yg menarik ak g driving kelas semalam, ak ade kenal sorg mamat ni, mcm zizan nin tu, boleh tahn la, mati2 ak ingat budak, rupanya same age..hat mamat tui mak aih, cepat touching tol...die duk cter sal awek die kat ak,bertuah awek die dapat laki cam mamat tu..mesti romantik abis..duk pong pang pong pang cter2 ngan mamat tu, perkenalan kami putus kat ctu je..tp xtau la klu jumpa lg lepas ni..(Allah yang menentukan)

Em..ni je la kot dulu ak contem2..xde pe yg menarik selain duit pt ak da nk abis sbb attend driving class..huhuhu

k lah, ade mase, ade cter menarik, mesti ak taip kat cni...
daaa...

illaliqo'

p/s: tetiba rasa kebulur menular...

(8.32 a.m)


Thursday, February 24, 2011

(603)

Assalamualaikm...

dr petang td ak rase nk berblog, sekarang baru sempat..

klu tgok tajuk tu, ape la agaknyakan, akpun mesti xingat bil bc time tua2 nanti(jd nenek moden yg masih nk on9 berblog la konon)hik3~

korang ase ape??teka la sikit..tgok tu duk baca lg..malas na!!xpe la, ak gtau la..aceli nombor tu nombor follower adik ak sampai petang td..dan akulah yg jd follower no.603..apa punyer kakak la kan, jd follower adik yg ke 603??ish3~

ramai gk kan follower die..ak letak lah link blog die kat cni, mane tau korang berminat nk baca kan..pada ak entry die best2 untuk dibc..logik la die ada ramai follower..ni LINK ke blog adik ak yg ak kira comei la..(die ade lesung pipit, ak xdaa..uwaaa..tp ak tetap bersyukur dengan kurniaan Allah s.w.t, akpun cun pe..ahaks~)..tp xpe la, adik ak kan..

Hurrmmm..cerita sepanjang hari ni xdak la menarik, duk men dengan sampah sarap lg pg td(lab untuk waste managment) busuk tol..tetiba ak terpk, camne la pakcik2 yg keje duk angkut sampah tahan dengan bau busuk giler tu..jijik kot tgok sampah sarap yg kita duk buang hari2..tp paling xsenonoh, ak jumpa tuala wanita dalam plastic sampah tu(malu kot,da la budak laki yg separate same, duk pegang benda alah kotor tu..haih!!)..nk cakap teruk2 kan, xdak pekdah gak..buat perempuan kt luar sana, buangla kejadah babun anda tu dalam ladies bin!!kan pg jumpa bomoh kan, xpasai2 duk meroyan...

Buat pkcik2 yg keje pungut sampah tu, memang ak solute la, klu xdak orang2 cam mereka, sapa lah nk manage kita punya sampah(xdak diaorang, memang kotor la dunia ni)..kawan2 ak kat luar sana, jom la kita pakat recycle(sejak buat tesis sal recycle, ak xabis2 cakap sal recycle..baguskan ak???!!..hik2~walaupun ak masih xmula recycle)

Kat ukm, alam flora yg manage sampah sarap. 23hb mac ni ade majlis ulang tahun ukm dengan alam flora..ak sah2 terlibat same.(Tesis punyer pasai).korang tau ke alam flora tu ape?? ni laman sesawang die,korang bc sendiri na..(^^)V..selamat membaca!!

xdak pe da kot nk cter..len kali plak ak contem2!!berblog ni, time ade mood ja boleh contem2,klu ase malas baek xyah, kan mengarut ja taipnya..hohohoho!!!

klah, ak nk rehat jap, sambil msg sidia~_~

illaliqo'

p/s:esok nk p bli nset ma..insyaallah...alamak!!xmandi lg...

(8.32 pm)