Monday, February 22, 2010

NAG3S!!

Dearest blog..

Pg kat ukm xsame pg kat kg..time camni da on kipas,xmcm kat kg,pg2 cani,xlepas selimut..hehehe..sejukkk!!teringat plak time kat kg halaman,lepas solat subuh,berkumpul kat ruang tamu,borak ngan bonda n ayahanda tercinta..tak lupa kekanda ku ridzuan..adik plak nyenyak tidur kat bilik die..hehehe..

emm..semalam aku nangis..tu yang terpk nk wat title camtu..bodohpun ade ase..ade ke patut nk nangis..aceli,malam semalam ak wat asimen,dr petang semalam lg ak wat..kononnye nk wat yang terbaek,tp ak ase xde pe sangat pun ak wat..hehehe..tgh syok2 wat semalam..ak tertutup b4 save..ble tgk kat document tu,size die 23 kb je..akupun ape lg..nangis la..ingatkan ckit je yang tersave..da 6 jam kot kat depan pc ni,..nk bukak document time tu xbleh..pc ak plak jem..sabor je ler..ble pc da ok,ak try la bukak document tu blik..hehehe..sume yang ak taip ade je kat ctu..akpun stop la nangis..ase nk tergelak la plak..xcek ape2 lg da nangis..ni la kelemahan ak..kurang sabar..huhuhu..benda xde ape2pun..ak je lebih2..

esok ade kelas kimia..ak plak lupe nk wat totur..adooiii...kelam kabut plak la ak nanti..emm..rini kelas hydrolic kul 9 xde(yes!!)..kul 2 bru ade kelas,kelas bi..ingat pg ni nak wat tutor kimia tu..hope ak dapat wat..amin~

jom ayu..wat tutor!!!
gambate tu myself..

p/s:lapor la plak...

(7:57a.m)

Sunday, February 21, 2010

..CuTi..

4.30 ptg - selamat sampai di ukm..

Alhamdulillah..perjalanan ak n abg dilimdungi Allah,kami selamat sampai kat destinasi yg dituju..
rindu gak nk berblog..hehe..besalah bru berblog,klu da lame,xdak da nak taip kat cni..anyway,time jari2 ni rajin agi nk menaip,ape lg..taip ler..hehehe

Epynye duk kat umah,disamping kuarga tercinta..biasalah,cuti xpenah cukup,sebulan ke cuti,2 bulan ke....padahal hari2 kat umah bkan watpe pun..tp cuti ak kali ni memang xbleh cuti..name je cuti(cuti ngan asimen)..tp ak bersyukur..asimen dapat ak cyapkan..tu pun sbb dyanah bleh selesaikan vb,walaupun xcyap sume,ok la dari ak yg xdapat wat langsung...tu sume atas izin Allah..tq Allah..

cuti ritu sempt gak jumpe si dia..(lepas rindu..hik3~mode:epy kuasa 2)kebetulan abg ak nk g kb jumpe che ngah n tolong abh blikan kaen,ape lg,join ler..tp xronda jauhpun,kami jalan kaki je kat sekitar bandar..bandar kb da berubah,maklumlah,da berapa lame ak xg kb..byak bgunan2 bru..tu je la ak kuar jalan2..len2 teman abh n anta adik kat tm untuk naek bus,g kedah..

al kisah rini..smooth je abg drive..budget sampai dalam kul 6,tp sampai kul 4.30 agi..i lyke..^^
erm..dekat highway td,byak gak kete mewah ak tgk..tp kebanyakan kete yang menarik perhatian ak, kete keluaran toyota..dapat sebijik syok beb..xde ke ek orang nk bg adiah kat ak??sape nk bg tu,jgn segan2 yer..bg jer..hik3~P

emm..malam ni xde perancangan lg..ase cam tdo awal je..penat jgak jd penumpang ni..8 jam perjalanan,bukan sekejap...ntah2 jap agi pengsan..huhu..
sidia bertolak malam ni ..semoga die selamat sampai ke destinasi yg dituju..amin~

cukup dululah kali ni..nak rest plak..illaliqo'

p/s: moga Allah permudahkan ak dalam segala hal..amin~

(9:20 p.m)

Thursday, February 11, 2010

PuTaR aLaM

Assalamualaikum..

penim2..xcukup tdo..dari kul 10.30 malam td sampai 1 tghari bersengkang mata..ak n dyanah sedaya upaya nk cyapkan vb..namun Allah mahu kami terus berusaha dan usah lg..(terpaksa bwa pulang asimen vb)..huhuhu...malam ni dyanah da btolak blik..ak plak pg esok..yeayy^^..

tika ni ak kekenyangan..ade orang belanja makan..hehehe..aceli,abg ak belanja makan td..kak izah(tunang abg) pun ade same..sekian lama abg xdatang ukm..kali ni muncul gak die..huhu..malam ni abg kat ukm,bermalam kat cni cz pg esok nk btolak dari ukm..ikut perancangan,kul 7 pg esok,insyaallah kami bertolak blik ke kelantan..yaeeyy!!^^

rindu pd bonda dan ayahanda kian terubat..

rindu gak pada sidia yang saat ini dalam perjalanan pulang ke kg halaman..(kelantan jgk die..hik3~)moga kamu selamat tiba....(^_*)

xde yang menarik hari ini..ak da ase sakit kepala..mata terlalu penat..sejam tdo pg td xcukup untuk ak..huhuhu..ye la..ak xpenah xtdo malam..ternyata xsanggup da..
ahh...mata minta untuk dilelapkan..akpun da penim..jari2pun da penat menaip..
ak nk tdo dlu la...seminggu ak tinggalkn blog..maklumla..kat umah xde tenet..huhu..
that all 4 this time..daaa~
nyte...

illaliqo'

p/s: pakaian xpaking agi...uffffhh~

Tuesday, February 9, 2010

..i'm WAITING..

Alhamdulillah..

dengan rahmat Allah,hari ini ak masih bernafas..menyedut oksigen milik Allah yang Maha Kaya..
melihat keindahan alam ciptaanNya..subhanallah..masa berlalu pantas..tp ak skarang masih menunggu..tunggu dan tunggu..

semalam ak n grup untuk vb discuss utk settlekan hydraulic kalkulator(salah satu "buah tgn" dari lecturer)..bincang punye bincang,mehvish offer nk wat layout..then ak n dyanah akn masukkan coding2 die..haaa..yang tu la ak tgh tunggu ni..mehvish kate nk deco dlu..mesti cantik nanti..xsabar mau nengok^^

jadual hari ni pun full..lepas kelas kul 5 nanti,ak bercadang nk terus wat vb..lusa da mau blik..everything must be done be4 that..sekarang ni..tiap2 malam dapat mimpi..mane xnye..tdo xpenah xpk ape2..asimen!asimen!asimen!..adooiii~

ak ni memang impatient,semua nk rush,tp untung ak ade teman2 n sidia yg selalu nasihatkan ak..(^_^)

alhamdulillah..ade rezeki ag..wana(rumate) belanja tembikai..
ape lg..nak menjamu selera dlu..nyum2!!

Assalamualaikum...

(11:10 a.m)

~LesU~

alhamdulillah...

dalam 10% je agi asimen managment part ak n dyanah xciap...memang hari yg memenatkan lah..tp kira ok la kelas rc batal..hehe..klu x, kat fac agi la ak petang ni...ak cepat2 nk blik blk cz nk tgk fb..mane tau ade yg menarik..tp hampeh..emm..teringat plak kat blog ak yang cun ni..(perasan la plak :p)..ape lg..jumm post!!^^

raye cina coming soon,lg 3 hari nk blik kampung.waa...rindunya kat bonda n ayahanda di kg. padahal bru 2 minggu lepas jumpe...tp cuti kali lg bes.nk tau nape??adik n abg ak pun blik..mis them so much!!extremely miss them..huhuhu..xsabar mau jumpe..tp adik ak la kesian,terpaksa datang kl dlu be4 balik kelantan..orang da pesan beli tiket awal2,die bli lambat gak..haih..adik ak sorang ni,kan xpasal2 kena datang kl dlu untuk blik ngan ak n abg..

blik kg kali ni memang byk "buah tgn"..maklumlah da taun 3..baek btul lecturer ak,xlepas peluang kim buah tgn..sape suh jadi engineer??tu la soklan yg slalu kuar ble cakap sal asimen ngan kawan2,pastu same2 gelak..hehe...camni la idup student engineering..

alkisah hari ni memang mendebarkan..tetiba cosmate ak gtau ak kene g intebiu untuk akriditasi..mak aih..terkejut ketam ak..kaki tgn dah mcm ais dah..menggigil kot..besar tanggungjawab tu,clap jawab kan xdapat akreditasi.sape yg rugi?ak n kawan2 gak..en kat,lecturer ak kol "nanti awak pg blik..bla..bla.."...lepas abis cakap,ak terlepas dari intebiu tu..hehehe..ak tlupa nk bawak kad metrik,pakai selipar jepun,mane la seswai nk kene intebiu.kan xpasal2 memang tgk ak je da xleh akreditasi..huhuhu..aini,cosmate ak yg gantikan tempat ak..fuhhh!!..lega..selamat untuk kali ni..mintak jauh la nk kene intebiu..takottt~

eh..byk plak ak membebel..tutor kimia xciap agi..
cukup lah dlu kali ni..daaaa~
jom layan tutor plak..be4 tu..kita landing dlu...hik3~

(^^)V

(7:00 p.m)

Saturday, February 6, 2010

F!rst DROP


assalamualaikum..

sekian lame ak wat blog ni..ni kali pertama nk post..hehehe..
btw,thank to him for helping me to create this blog..^^

aceli..ak xde ape2 nk share rini cz agak cbuk sekarang ngan asimen yang brtimbun..
teringat plak kat prof faris.."that why i told u to change cos"..huhu..
esok ade 2 midsem..adoiii..camne xtau la..wish me luck..