Wednesday, July 6, 2011

DuNia BaRueee~

Dearest blog…

Setelah sebulan ak bercuti sambil cari2 kerja, alhamdulillah,satu company ni tawarkan kerja sebagai QS( lepas ak g intebiu 10 Jun lalu). Aceli ak dapat dua interbiu..satu kat Kelantan n satu kat Subang Jaya..Ak punya la happy dapat kerja kat Kelantan tp tup2 tau gaji die nk bagi ak below 1 thousand. Ada ke patut..kerja xyah cakap la, banyak kot.da la xde sape2 kat opis ( branch die kat Jeli)..nk dijadikan cerita, pada hari yg sama ak dapat tawaran untuk berkerja kat company kt Subang..ak yg confius nk pg mana satu, discuss ngan family..da separuh hari berbincang nga family, ak nekad nk bekerja kat Subang Jaya( company yang ak kerja sekarang)..


Faktor2 ak pilih kerja kat cni cz sepanjang pencarian ak untuk dapatkan kerja, apply kat company ni paling senang dapat..cam smooth je..cari umah sewa pun senang..myb Allah da tentukan,ni la hala tuju ak,rezeki ak,takdir ak..tp ak bersyukur sangat dengan apa yg ak dapat sekarang. Kawan2 serumah pun baik2..padahal baru je kenal..28 Jun lalu ak masuk umah tu, sertai lg 8 org yg memang da stay kat ctu..baru je kenal, ase cam da bertahun2 kenal..syukran Ya Allah…ak harap inilah yg terbaik buat ak..kadang ada gak asa menyesal kerja kat cni..nk tau nape??cz ak apply untuk QS,tp dapat DC..waktu die cakap ak diterima berkerja, ak mati2 ingat dapat jawatan sebagai QS..hurm..tp bila pk balik, xpe la DC pun,cz gaji ak sama je ngan QS..agi pun orang kat opis ni semua baik2..apa pun ak try dulu..klu da asa memang xleh nk kerja, ak blah je la..tp wat masa sekarang ni, ak ase ok lg walaupun org2 kat cni memang workaholic..ak yg baru ni xde kerja..huhu..bosan dowh..sekarang ni ak wat part time,kat company akauntan (tambah income la katekan)..ok gak la..die bayar ak rm5 per hour..tu kate kak cti (kakak yg satu umah ngan ak)..bayaran yg sebenar xtau lg..cukup bulan baru dapat gaji..ak nk kumpul duit banyak2 ckit.nk belanja ma n abah ak time dieorang datang time ak konvo nanti..:)

cukup dulu stakat ni..len kali plak...

p/s:sakit gusi..gigi geraham nk tumbuh..huhu~ouchh3

illaliqo'

(3:54 p.m.)

No comments:

Post a Comment